БНТСнимка: Gage Skidmore, Уикипедия  Американският президент Доналд Тръмп и кандидатът на демократите

...
БНТСнимка: Gage Skidmore, Уикипедия  Американският президент Доналд Тръмп и кандидатът на демократите
Коментари Харесай

Кандидатите за президент на САЩ ще се сблъскат днес на първия от четирите предизборни дебата

БНТ

Снимка: Gage Skidmore, Уикипедия  

Американският президент Доналд Тръмп и претендентът на демократите за Белия Дом Джо Байдън са в американския град Кливлънд, където след по-малко от час ще се включат в едно от най-очакваните събития преди изборите през ноември - първият избирателен спор сред двамата.

Малко преди срещата на претендентите лице в лице акцията на Байдън показа неговите данъчните заявления, както и тези на претендента за вицепрезидент Комала Харис. Стъпката на демократите е на фона на зародил се скандал към заплащането на налози от Тръмп след информация на „ Ню Йорк Таймс “, съгласно която президентът най-вече е избягвал да заплаща федерални налози. 

По време на дебата се чака да се разискват въпроси за поредицата от рецесии сполетяла страната тази година - от пандемията от ковид-19 през битката за расова правдивост и номинацията на президента за овакантено място във Върховния съд. 

Междувременно ново изследване в щата Джорджия демонстрира доста близки резултати сред Байдън и Тръмп. Според допитване на Университета „ Куинипиак “ (Quinnipiac University) претендентът на демократите се радва на 50 % поддръжка,  а сегашният президент -  на 47 %. Преди четири години Тръмп завоюва щата с пет пункта преднина.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР